Direktlänk till onlinekurs: "Min superkraft kallas ADHD"

Min superkraft kallas ADHD

En föreläsning om attityder och förhållningssätt kring ADHD
"Pojken med stjärnorna"
En föreläsning om Mirres senaste bok, "Pojken med stjärnorna" som är baserad på hennes vän Per "Pelle" Nordkvist som mördades i februari 2010 på grund av sitt utseende.  
I augusti 2018 släpptes Mirre Senneheds tredje roman av Idus förlag. Boken är skönlitterär men baserad på verkliga personer och händelser. Nu föreläser Mirre om boken och dess syfte, att väcka debatt om hatbrott, fördomar och attityder kring subkulturer och en annorlunda livsstil. Målet är att förebygga att ingen mer faller offer för det fördomsfulla våldet. 
Mirre berättar även om projektet RTSI (Rätten till sin identitet) som arbetar för att öka förståelsen kring subkulturer.
Det finns många som talar om ADHD och debatten är hetare än någonsin. Men många talar om ADHD-"problematiken" och ständigt nämns människor med ADHD som problem, störiga, jobbiga och hopplösa fall. Mirre Sennehed är en 34-årig småbarnsmamma och ett levande bevis på att man kan lyckas i livet trots motgångar och en svår ADHD. Hon driver eget företag som eventarrangör och föreläsare, är grundare och festivalgeneral för en stor utomhusfestival, driver ett 3-årigt arvsfondenprojekt och skriver böcker. Hon är högaktuell med sin tredje roman "Pojken med stjärnorna" som släpptes på Idus förlag i augusti.
Genom en gripande och personlig föreläsning får man en inblick i hennes svåra kamp med skolan, psykiatrin, destruktiva relationer och sin egen hjärna. På ett inspirerande sätt berättar hon hur diagnosen kunde vändas från en ständig börda till en superkraft och hur vi alla kan ta vara på varandras olikheter och likheter i livet. Hon är hyllad för sin föreläsning, slog publikrekord när hon fyllde hela Stadsbiblioteket i Göteborg och har redan föreläst i flera olika städer och inför både lärarförbund, skolelever och på ledarskapsutbildningar.
Mirre Sennehed vann pris på den innovativa idétävlingen på The Brewhouse Award i Göteborg vinter 2016 för sitt projekt "Min superkraft kallas ADHD".
Juryns motivering: ”En klar röst som vågar berätta och förklara. En röst till förändring av beteenden. En röst för att ge samhället en ny bild. Att vara annorlunda är en tillgång, rädslan hindret. Du är modig och din röst och dina ord är livsviktiga.”
Därefter har hon föreläst runt om i Sverige på såväl skolor, arbetsplatser, universitet, föreningar och fritidsgårdar. Hon hoppas kunna förändra attityder och förhållningssätt till ADHD.